Zajednica sportova Grada Gospića

RUKOMETAŠIMA GOSPIĆA MATULJI KAO NOVA DESTINACIJA ODLIČNIH USPJEHA

RUKOMETAŠIMA GOSPIĆA MATULJI KAO NOVA DESTINACIJA ODLIČNIH USPJEHA

RUKOMETAŠIMA GOSPIĆA MATULJI KAO NOVA DESTINACIJA ODLIČNIH USPJEHA

Tri zlata, jedno srebro i čak 12 individualnih nagrada rukometaša Rukometnog kluba “Gospić” rezime su sudjelovanja na turniru u Matuljima.

Maškarani turnir malog rukometa u Matuljima (subota, 16. veljače 2020. godine) održao se po 17. Puta, a gospićki rukometaši su se natjecali u svih 6 kategorija i turnir uveličali s više od 80 malih rukometaša.

Natjecalo se u kategorijama dječaka i djevojčica 2009., 2010. i 2011. godišta, a prednost su imale djevojčice čije su se utakmice igrale u prijepodnevnim satima.

Od ukupno 5 ekipa Gospića najuspješnije su bile djevojčice 2009. godišta koje su ekipno osvojile zlatnu medalju, a individualne nagrade dobile su Anja Rukavina (najbolja igračica turnira), te Sara Vukelić i Lucija Erega (najbolja ekipa turnira).

Kod dječaka (7 naših ekipa) su bili još uspješniji budući su osvajali medalje u sve tri kategorije.

Dječaci 2009. i 2010. godišta su osvojili zlata, dok je ekipa dječaka 2011. godišta bila srebrna. Najboljim igračima u 2009. i 2010. godištu proglašeni su Vito Maras i Matej Tomljenović, a svoja mjesta u najboljim ekipama zaslužili su Mateo Tonković Javorina i Igor Jelinić, odnosno Ivano Stručić i Nikola Stopić.

Kod najmlađih Nikola Nikšić je proglašen najboljim golmanom, a Matej Župan i Roko Šolaja članovima najbolje ekipe turnira.

Čestitamo svima na novim odličnim rezultatima.