Zajednica sportova Grada Gospića

KLUB ZA SLOBODNO LETENJE FOBOS

KLUB ZA SLOBODNO LETENJE FOBOS

PUNI NAZIV KLUBA: KLUB ZA SLOBODNO LETENJE FOBOS

MJESTO: GOSPIĆ

ADRESA SJEDIŠTA: KANIŽA BB PP 68

OIB: 72458532968

IBAN: HR4923400091100206812

PREDSJEDNIK: BRUNO DEVČIĆ

TAJNIK: IVICA BILJMAN

KONTAKT: (osoba i mob.) BRUNO DEVČIĆ 098/439-792

E-MAIL: ksl.fobos@gmail.com

Klub za slobodno letenje Fobos osnovan je 2003. godine u Gospiću, te je svojevrsni slijednik ranije osnovanog PK Leteći medvići. Ciljevi kluba su promicanje i razvoj slobodnog letenja kao sporta, stjecanje sposobnosti i usavršavanje u letenju parajedrilicom (paragliderom) i ovjesnom jedrilicom (zmajem), podizanje razine sigurnosti kroz edukaciju i tehničko održavanje opreme za letenje, postizanje što boljih rezultata na natjecanju, poticanje članova na stvaralaštvo i sl.

Klub, kroz koji je do sada prošlo 80-ak osoba, konstantno čine 10-ak aktivnih članova iz svih djelova Ličko-senjske županije. Od nekadašnjih članova Kluba nastali su lokalni slobodnoletački klubovi kao što su PK Leteći medvjedići, KSML Fenix i PK Sokolovi. Sa svim klubovima KSL Fobos održava odličnu suradnju.

Do sada smo sudjelovali na raznim državnim i otvorenim natjecanjima, organizirali smo i sudjelovali u organizaciji raznih natjecanja i drugih manifestacija na našem području, organizirali smo obuku letača, razne radionice i sl. Zadnjih godina organiziramo razna natjecanja na području Velebita, kao što su precizna slijetanja i Hike&Fly utrke.

Tijekom natjecanja na lokalnoj razini nekoliko puta osvojili smo pojedinačno i ekipno prva mjesta. Statistički gledano, od 35 aktivnih slobodnoletačkih klubova u Republici Hrvatskoj, KSL Fobos uvijek se nalazi među prvih deset klubova, a prosječno četiri do pet pilota nalazi se među prvih sto letača.

 

KLUB ZA SLOBODNO LETENJE FOBOS

NaslovDodano datumaDatum izmjenePreuzmi
Statut_FOBOS 16-02-202016-02-2020 PreuzmiPregled